Portfolio

Maatwerk interieur & meubels

Meubels, keukens en kasten, door een architect ontworpen of door uzelf bedacht, kan ik voor u uitwerken in sketchup en in de machinale werkplaats op maat maken. Altijd op de millimeter nauwkeurig en met oog voor detail. Keukens worden door mij voorzien van alle inbouwapparatuur en de meeste aansluitingen voor water en elektra worden door mijzelf aangelegd. Zo besparen we hoge kosten voor onderaannemers. Mocht het toch nodig zijn, dan beschik ik over een uitgebreid netwerk van erkende vakmensen en installateurs.

Maatwerk interieuroplossingen:

Maatwerk meubels:

Drijfhout meubels

Hieronder ziet u foto’s van meubels gemaakt van restmateriaal en drijfhout. Tijdens mijn verblijf op Rhodos heb ik veel meubels gemaakt van hout wat ik daar op het strand vond. Nog steeds probeer ik zoveel mogelijk mijn resthout te bewaren en te verwerken in nieuwe meubelstukken of andere gebruiksvoorwerpen. Het leuke hiervan is dat de vorm van het materiaal bepaalt wat ervan gemaakt kan worden. Ik werk niet met een ontwerp maar met de creativiteit die het materiaal bij mij oproept. Elk stuk is uniek.

Ramen, deuren & kozijnen

Kozijnen, ramen en deuren kan ik zelf op maat maken in de werkplaats. Voor grotere klussen zoals het vervangen van gehele kozijnen door draai-kiepramen met isolatieglas heb ik goede prijsafspraken met een timmerfabriek die de houten kozijnen voor mij vervaardigt.  Deze kom ik dan zelf bij u monteren.

Houtbewerking

Houtbewerking is mijn passie! Ik doe het zowel voor mijn hobby als professioneel. Voor mijn eerste klus in de bouw moest ik een schuifraam demonteren in de Kinkerstraat. Achter een plint die je met een speciale vleugelmoer losdraait kwam een heel mechanisme tevoorschijn, met katrollen en tegengewichten, die in houten gangen van het kozijn op en neer bewegen en het raam gewichtloos maken. Zo begon mijn fascinatie voor houtbewerking. Later leerde ik op school de geheimen achter zwaluwstaart verbindingen en paneeldeuren. Je leert ze eerst te maken met de hand, zodat je precies weet hoe ze in elkaar zitten, en daarna leer je het op de machines.

Verbouwingen & renovaties

Ik ben opgeleid als timmerman maar steeds vaker werd ik gevraagd om gehele verbouwingen te doen. Ik heb een aantal woningen verbouwd waaronder een ex huurwoning in Amsterdam Zuid. Ik heb deze van onder tot boven gestript en opnieuw opgebouwd. In 2019 heb ik de opleiding voor aannemer afgerond aan het KOB.

Samenwerking glas-in-lood

Samen met de Glasparade werk ik regelmatig aan projecten met glas-in-lood.


Samenwerking “celestial globe clock”

Samen met mijn broer Joris werk ik aan een “celestial globe clock”, deze geeft zowel de tijd als de stand van de sterren aan. We hebben al enkele prototypes gemaakt en we gaan binnenkort een werkend model van hout op de markt brengen. Het is zijn project en ik help hem waar ik kan met oplossingen.


Samenwerking trappenbouwer Job van Driel

Daarnaast werk ik ook regelmatig samen met Jop van Driel. Hij is trappenbouwer en beeldhouwer van beroep en werkt momenteel aan een innovatieve oplossing voor het snel en flexibel bouwen van trappen. Binnenkort zullen we samen een proefopstelling van de “stapeltrap” maken bij een klant. Zie meer hierover op: stapeltrappen.nl