Keukeninstallatie

Of u nu een keuken op maat wilt laten maken of reeds een keuken hebt uitgezocht, ik kan deze voor u ontwerpen, monteren of installeren.

Wanneer u een nieuwe keuken door mij laat ontwerpen en realiseren, bespreken we eerst uw wensen. Samen zoeken we geschikte materialen uit en bedenken we passende (maatwerk-) oplossingen. Voor we beginnen neem ik nauwkeurige metingen op en zet uw ideeën om in een keukenontwerp om ervoor te zorgen dat uw op maat gemaakte keuken perfect past bij de beschikbare ruimte. Ik controleer of het leidingwerk en de elektra op de goede plek zitten en aan alle eisen voldoen en indien nodig pas ik dit aan. 

Als u door een architect reeds een ontwerp hebt laten maken of zelf een plan heeft voor de aanschaf van een halffabricaat (bijv. Kvik, Ikea),  dan kan ik deze monteren en installeren. 

Voorafgaand aan de keukeninstallatie, kan het zijn dat de basisstructuur van de keuken, zoals de muren en vloeren, stevig en waterpas gemaakt moeten worden. Indien gewenst kan ik keukenonderdelen in de werkplaats op maat maken. Het op maat zagen, schuren en lakken van werkbladen en het creëren van aangepaste opbergoplossingen zijn voorbeelden hiervan. Hierbij kunt u zelf de materialen uitkiezen. 

Voor dit project in Amsterdam Zuid was een prefab keuken uitgekozen met daarbij aparte fronten van notenhout. Hierbij zijn alle keukenonderdelen nauwkeurig gemonteerd. Kasten zijn waterpas en stevig aan de muren bevestigd. Deuren, lades en scharnieren zijn zorgvuldig afgesteld zodat deze soepel openen en sluiten. Apparatuur, gootsteen en kranen zijn nauwkeurig geïnstalleerd. Met aandacht voor detail en precisie, zijn de fronten en zijpanelen van notenhout op maat gemaakt en stevig bevestigd.  Voor de installatie van een keukeneiland moest ter plaatse op maat een constructie worden getimmerd. Bij het maken van deze constructie is rekening gehouden met de functionaliteit en het esthetische aspect van de keuken.